Birthe's Madside

 

Italienske kødboller i fad
6-8 personer
  • 1 kg hakket kalve- og flæskekød

  • 3 spsk rasp

  • 2 spsk reven ost

  • 1 æg

  • 4 spsk hakket persille

  • 25 g smør og 1 spsk olie til stegning

  • 1 løg

  • 2 stilke bladselleri

  • 1 æble

  • 4 spsk hakket syltet agurk

  • 2 spsk hakkede rosiner

  • 1½ dl bouillon

  • 1½ dl rødvin

Rør kødet til fars med rasp, ost, æg og persille. Form farsen til æggestore boller, og steg dem på panden i smør og olie. Ryst panden under stegningen, så bollerne forbliver runde. Kom bollerne i et ovnfast fad. Hak løg, selleri og æbler og svits det på panden sammen med agurk og rosiner. Hæld bouillon og vin ved, lad det koge op, smag til med salt og peber. Hæld det over kødbollerne. Sæt fadet i ovnen 20 minutter ved 200 grader. Drys persille over og server aspargeskartofler eller løse ris til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside