Birthe's Madside

 

Kofta med ris og poppodums
4 personer
  • 500 g magert hakket lamme- eller svinekød

  • 1 finthakket løg

  • 1 fed presset hvidløg

  • 1 æg

  • 1 tsk stærk karry

  • ½ tsk stødt kommen

  • 1 tsk salt

  • Sauce:

  • 1 hakket løg

  • 2 spsk olie

  • 1 laurbærblad

  • 1 tsk stærk karry

  • 1 tsk stødt ingefær

  • 1 dåse flåede hakkede tomater

  • 1 tsk salt

  • Tilbehør:

  • 2½ dl løse ris

  • 1 pakke poppodums (rejebrød)

  • mangochutney

Rør kødet til en fars med de øvrige ingredienser, Form farsen til valnøddestore kødboller og sæt dem til side, mens saucen laves. Svits løget i olien sammen med laurbærblad og karry. Tilsæt ingefær, tomater med væde og smag til med salt. Læg kødbollerne i saucen og læg låg på. Kog det i ca. 20 minutter ved svag varme, til de er gennemkogte. Kog imens risene og kog rejebrødene i olie ifølge brugsanvisningen på emballagen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside