Birthe's Madside

 

Krydrede karbonader
  • 600 g hakket kød

  • 2 æg

  • 2 spsk kapers

  • 2 tsk salt

  • ½ tsk allehånde

  • 4-8 skiver ost

  • 3 kogte kartofler

  • 4 spsk hakket løg

  • 3 spsk vand

  • ½ tsk peber

  • 100 g bacon

  • Sauce:

  • 1½ dl fløde

  • 1 spsk soyasauce

  • ½ tsk salvie

  • 2 spsk tomatpuré

  • 2 tomater til pynt

Kartoflerne moses og blandes med det hakkede kød og samles til en fars med de øvrige ingredienser, på nær bacon og ost. Farsen formes til 8 - 10 karbonader, der lægges i et ovnfast fad. Baconskiverne lægges på karbonaderne, og der lægges en skive ost på hver, og retten sættes i en 250° varm ovn i 15 - 20 min. Fløde, soyasauce, salvie og tomatpuré røres sammen og hældes over karbonaderne, når der er ca. 5 min. tilbage af stegetiden. Tomaterne skæres i skiver og lægges på de færdigstegte karbonader.

Kilde: Jan Dahl

 

 

Birthe's Madside