Birthe's Madside

 

Moussaka 3
2 personer
  • 250 g aubergine

  • salt

  • Kødsauce:

  • 200 g hakket oksekød

  • olie

  • et mellemstort løg, hakket i små tern

  • hvidløg

  • 2-4 flåede tomater

  • tomatsaft --- tomatjuice

  • lidt tomatpuré

  • salt

  • lidt hakket persille

  • oregano

  • peber

  • Bechamelsauce:

  • 20 g margarine

  • 20 g hvedemel

  • 1½ dl letmælk

  • 50 g ost

  • salt

  • hvid peber

  • revet muskatnød

  • 50 g sammenpisket æg

  • Drys:

  • revet Parmesan

  1. Drys Auberginen med salt og lad den trække ca. 10 min.

  2. Auberginen duppes med et stykke køkkenrulle.

  3. Auberginen placeres taglagt i en bradepande.

  4. Kødsaucen tilberedes

Kødsauce:

  1. Løgene svitses i olien.

  2. Kødet tilsættes og steges.

  3. De flåede tomater, persille, tomatsaften og tomatpuréen tilsættes.

  4. Saucen smages til med krydderier, salt og hvidløg.

  5. Kødsaucen hældes over auberginen.

  6. Bechamelsaucen tilberedes

Bechamelsauce:

  1. Margarinen smeltes.

  2. Melet tilsættes under hurtig omrøring.

  3. Letmælken tilsættes lidt efter lidt under kratig omrøring.

  4. Osten tilsættes.

  5. Saucen smages til med salt, peber og muskatnød.

  6. Der slukkes for varmen og derefter tilsættes æggene.

  7. Bechamelsaucen hældes over kødet, så det er helt dækket.

  8. Parmesan drysses over.

  9. Mussakaen stilles derefter ind i ovnen ved 155 grader i ca. 40 min. til overfladen er gylden og retten er gennembagt.

Servering: Retten serveres sammen med brød og en rimelig flaske rødvin.

Kilde: Peter Lautrup

 

 

Birthe's Madside