Birthe's Madside

 

Nøddefrikadeller
4 personer
  • 50 g hasselnødder

  • 75 g franskbrødskrumme

  • 2½ dl mælk

  • 500 g hakket kalve og flæskekød

  • 1 æg

  • reven skal af 1 citron

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk merian

  • peber

  • smør til stegning

Hak nødderne ret fint, evt. i foodprocessor eller blender. Udblød franskbrødskrummen i ca. 5 minutter i mælken. Rør kødet til fars med den udblødte franskbrødskrumme, nødder, æg, citronskal, salt, merian og peber. Lad farsen hvile en times tid i køleskabet. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis farsen virker for fast. Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i 6-7 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside