Birthe's Madside

 

Små frikadeller 3

Populær mad for hele familien, som her serveres med hurtiglavet tomatsauce og nykogt spaghetti.

  • ½ kg hakket kalve- og svinekød 10-12 % fedt

  • ½-3/4 tsk salt 1

  • ½ tsk peber

  • ½ tsk timianblade

  • 1 lille hakket løg

  • 30 g mel

  • 1 æg + 1 æggehvide

  • ca. 1 dl mælk

  • smør og olivenolie til stegning

  • Tomatsauce:

  • 1 hakket løg

  • evt. 1 hakket fed hvidløg

  • 1 spsk olie, gerne olivenolie

  • 1 dåse flåede, hakkede tomater

  • 1 dl hønse- eller grønsagsbouillon

  • lidt tyndskåret citronskal

  • 1 tsk frisk basilikum eller oregano(½ tsk tørret)

  • salt og friskkværnet peber

  • 4 portioner frisk kogt spaghetti

  • Pynt:

  • basilikumblade

Rør kødet med salt, peber, timian og hakket løg. Pisk mel, æg, æggehvide og mælk sammen og rør denne blanding i farsen lidt ad gangen. Nemmest er det at køre kød og krydderier i en blender eller foodprocessor og derefter tilsætte æggemælkeblandingen lidt ad gangen, til farsen er fast, men stadig nem at forme til frikadeller. Form farsen til små frikadeller og steg dem gyldne på panden i smør og olivenolie. Ryst panden og steg frikadellerne for jævn varme, til de er gennemstegte. Til saucen svitses løgene i lidt olie, tomater, bouillon samt citronskal og krydderurter kommes ved og saucen koger for rask varme- uden låg- ca. 8-10 minutter og smages til med salt og peber. Ved servering anrettes pastaen i varme tallerkener med frikadeller og tomatsauce og pyntes med basilikumblade.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside