Birthe's Madside

 

Spanske kødboller-picolat
4 personer
  • 1 stort løg

  • 2 fed hvidløg

  • 500 g hakket kalv- og flæsk

  • 1 tsk salt

  • peber

  • 2 spsk hakket persille

  • 1 æg

  • Panering og stegning:

  • 1 dl mel

  • olie

  • Sauce:

  • 250 g champignoner

  • 1 lille løg

  • 1 spsk olie

  • 1½ spsk mel

  • 2 spsk tomatpuré

  • 3 dl bouillon

  • 10-15 sorte oliven

  • salt

  • peber

Hak løg og hvidløg fint. Bland alle ingredienserne til farsen og rør den smidig. Del farsen i 10-12 portioner og form dem til store kødboller. Vend kødbollerne i mel og brun dem 5-6 ad gangen på panden i olie. Tag bollerne af panden. Hak champignoner og løg og svits det på panden i olie. Drys mel over. Bland bouillon og tomatpuré og hæld det på panden under omrøring. Tilsæt oliven og krydr med salt og peber. Læg bollerne ned i saucen og lad dem simre i 12-15 minutter. Server grøn salat og brød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside