Birthe's Madside

 

Stærke bananfrikadeller
4 personer
  • Frikadeller:

  • 500 g hakket kalv og flæsk

  • 1½ banan moset

  • 1 stor tsk sennep

  • 1 fed hvidløg finthakket

  • 1 toptsk rosenpaprika

  • 7 dråber tabasco

  • salt

  • friskkværnet peber

  • fedtstof til stegning

  • Sauce:

  • 2 dåser tomater

  • 1 stort løg

  • saften af ½ citron

  • 1 mango, befriet for skræl og skåret i små stykker

  • 1 banan skåret i skiver

  • salt

  • friskkværnet peber

  • lidt sukker

  • 1 bdt. frisk koriander eller storbladet persille

  • 2 spsk madolie

Rør frikadellefarsen af alle ingredienserne og steg frikadellerne som du plejer.

Sauce: Hak løget og lad det gyldne i olien. Kom tomaterne i med noget af saften og tilsæt derefter mango og banan og evt. mere af tomatsaften, til saucen har en passende konsistens. Smag til med sukker, salt og peber. Kom frikadellerne i saucen og varm det godt igennem. Kom hakket koriander eller persille i lige før servering. Server ris eller brød til.

 

 

Birthe's Madside