Birthe's Madside

 

Svenske kødboller med kål

  • 225 g hakket kalvekød

  • 750 g hakket flæskesmåkød

  • ½ dl rasp

  • 1½ dl mælk

  • salt

  • peber

  • 1 løg

  • 1 æg

  • 25 g margarine

  • ½ hvidkål / anden kål

  • 20 g margarine

  • 1 dl vand

  • ¼ tsk salt  

  • Tilbehør:

  • kartofler / brød

Raspen overhældes med mælk. Løget hakkes og brunes let på panden. Hakket kød, mælkeblanding, æg og løg røres grundigt sammen. Farsen formes til valnøddekugler, der steges på panden. Bollerne vendes ved at ryste panden. Kålen snittes fint og dampes, mens kødbollerne tilberedes. Dampet kål lægges rundt i kanten af serveringsfadet, bollerne i midten.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside