Birthe's Madside

 

Citronlever med persillesmør
Hovedretter 4 personer
  • ½ kg kalvelever
  • 2 tsk citronsaft
  • 100 g smør
  • 4 spsk friskhakket persille
  • 2 tsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Tomat og citron (pynt)

Fjern hinderne og skær leveren i skiver. Læg dem i et fladt fad og dryp med citronsaft. Stil leveren koldt i en halv times tid. Tag 25 g smør fra til stegning. Skær resten fra i blokke, der rulles i persille og stilles koldt. Vend leverskiverne i mel blandet med salt og peber. Lad smørret gyldne i en pande, og steg leverskiverne ved svag varme , 2-3 min På hver side. Anret leveren på et varmt fad og læg 1 skive citron og 1 skive tomat med persillesmør på hver leverskive. Server grønne bønner og kartofler (evt. bagte) til.

Kilde: Karolines Køkken 2 / Henrik Holten 9/9 1995

 

 

Birthe's Madside