Birthe's Madside

 

Grydebøf med champignoner og løg
  • 1,2 kg kalvekød, inderlår eller klump

  • olie, smør til stegning

  • 450 g miniløg

  • 1 spsk karry

  • 3-4 spsk mel

  • 1 spsk mild paprika

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 3-4 dl bouillon

  • 750 g champignoner

  • 2 dl syrnet fløde 9%

  • salt

  • peber

Skær kødet i strimler og brun det ad flere gange i en stegegryde. Tag kødet op og brun løgene i lidt ekstra fedtstof og med karry. Læg kødet i gryden igen, drys med mel, salt, peber og paprika, rør om, så fedtstoffet kan opsuge melet. Hæld bouillon ved med halvdelen af tomaterne. Tilsæt salt og peber og lad retten stege under låg, til den er mør, ca. 45 minutter. Svits de rensede, skivede champignoner på panden og kom dem i retten sammen med resten af tomaterne. Lad det koge igennem. Hæld fløden i og smag til. Server med kartoffelmos.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside