Birthe's Madside

 

Indbagt kalvekotelet

Tilberedningstid: 35 minutter

  • 4 kalvekoteletter uden ben

  • smør til stegning

  • 4 plader butterdej

  • 300 g frisk spinat

  • 4 skiver mild ost

  • æg til pensling

  • Madeira sauce:

  • 1 dl madeira

  • 3 dl piskefløde

  • 1 tsk fast bouillon, Oscars

  • salt

  • peber

Damp den rensede spinat og tryk den fri for væde. Krydr med salt og peber, evt. et drys reven muskatnød. Rul den optøede butterdej ud og skær den i lange strimler, lange nok til at folde om koteletterne. Brun koteletterne på begge sider og drys dem med salt og peber. Fordel spinaten på koteletterne og læg en skive ost på. Derover lægges butterdejen i et fletmønster, bøj enderne af dejen ind under koteletterne. Pensl dejen med sammenpisket æg og sæt koteletterne i ovnen ved 220 grader til butterdejen er gylden og osten er smeltet, ca. 20 minutter. Kog panden af imens med halvdelen af madeiraen. Hæld fløden i og lad saucen koge ind til passende tykkelse. Kom mere madeira i og smag til med bouillon, salt og peber. Server med grønsager.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside