Birthe's Madside

 

Kalv Vitello Tonnato  
Hovedret 4 personer  - Forret 8-10 personer
  • 800 g koldt braiseret eller kogt kalvekød

  • skyen

  • 2 æggeblommer

  • 2 dl olivenolie

  • 150 g tunfisk

  • 4 ansjosfileter

  • 1 spsk kapers

  • 1 spsk citronsaft

  • evt. tomateddike *)

  • salt og peber

  • 1 grøn peber

  • 1 tsk hakket kapers

  • lidt grøn mild chili

  • olivenolie

  1. Pisk æggeblommerne seje med lidt citronsaft og lidt salt. Rør olivenolien i lidt efter lidt. Blend denne mayonnaise med tun, kapers og ansjosfilet'er. Smag til med kalvesky, peber, citronsaft gerne tomateddike og evt. salt.

  2. Skær peber, hvidløg og chili i små tern. Hak kapers. Sauter ved svag varme i olivenolie. Krydr med salt og peber.

  3. Skær kødet i tynde skiver, fordel skiverne i et lag på et stort fad. Væd skiverne med lidt af skyen. Lad skyen trænge ind i kødet. Fordel så et tyndt lag mayonnaise over. Garner med peberfrugteblandingen. Dæk fadet med husholdningsfilm, lad det trække køligt et par timer, men endelig ikke længere.

*) Tomater skæres i stykker, koger til tæt kompot uden låg. Køler af. Blendes med god eddike.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside