Birthe's Madside

 

Kalvebov i gryde med kvarksauce
Meats 6 personer
  • 1500 g kalvebov med ben
  • 25 g smør
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 tsk grønne peberkorn i lage
  • 1 tsk tørret esdragon
  • Kvarksauce:
  • 100 g kvark naturel
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl piskefløde
  • 1 tsk grønne peberkorn i lage
  • Kulør
  • Tilbehør:
  • kartofler
  • ærter
  • gulerødder
  • blomkål.

Skær nogle snit i bovens fedtkant og brun den i gylden smør i en gryde. Hæld vandet ved og tilsæt salt, afdryppede, hakkede peberkorn og esdragon. Lad boven stege ved svag varme og under låg i ca. 1 time og 45 min. Vend boven et par gange. Tag den derefter op og hold den varm.

Kvarksauce: Rør kvark og mel sammen. Tilsæt fløde og 1 dl af skyen. Pisk kvarkblandingen i den kogende sky. Tilsæt afdryppede, hakkede peberkorn og lad saucen koge godt igennem. Tilsæt evt. kulør og smag saucen til.

 

 

Birthe's Madside