Birthe's Madside

 

Kalvebov med kåldolmer og champignonsovs
2 stk.
  • 800 g kalvebov med ben

  • 6 blade savoykål

  • en halv selleri

  • 1 bakke bøgehatte

  • 500 g markchampignon

  • 50 g smør

  • 2 spsk olivenolie

  • oscars grøntsagsbouillon

  • 6 røde perberkorn

  • kulør lidt

  • 2 spsk cremefraiche 38%

  • 8 kartofler

  • Maizena

  • lidt balsamico

  • 1 løg

  • olivenolie

  • 50 g arla ost

  • peber, salt

  • muskat fra kværn

  • persille

Kalveboven koges i en time med selleri, løg og grøntsagsbouillon. I mellemtiden svitses de ituskårne bøgehatte i olie, og en kvart selleri i tern. Savoykålbladene blancheres i kogende vand i seks minutter. Bladene pakkes om en blanding af bøgehatte , reven ost, og svitset selleri tilsat muskat salt og peber. Lægges på fad og sættes i forvarmet ovn. Kartofler koges i kålvandet pilles og lægges ved dolmerne i ovnen drysset med persille , en smørklat på. Markchampignon rengøres , skæres i kvarter og svitses i smør. Suppe fra kalvekødet tilsættes samt cremefraiche kulør, balsamico, røde peberkorn og Maizena. Kødet tages op efter en time og hviler et kvarter under sølv folie inden udskæring.

Servering: Skær kødet på tværs af fibrene, anret med tre kåldomler og tre kartofler til hver, hæld rigelig med champpignonsauce over.

Kilde: Tjans Consultants - Erik Nielsen

 

 

Birthe's Madside