Birthe's Madside

 

Kalvebrisler
  • 250 g brisler

  • salt og peber

  • smør

  • saft af ½ citron

  • 1 dl piskefløde

  • 1 skrællet æble

  • 1 pære

Få slagteren til at flå brislen. Lad den stå på køl natten over i lidt saltet vand. Tag den op, tør den, krydr med salt og peber og brun den i en tykbundet (støbejerns) gryde eller pande i 5-6 minutter. Stil gryden eller panden i en 200 grader varm ovn med saften fra ½ citron. Lad det bage i 10 minutter. Brislen skal være spændstig. Vær ikke bange for at give den lidt for meget. Brug fingrene til at mærke efter med. Tag gryden ud af ovnen og tag brislen op. Lad den hvile lidt.

I gryden kommes 1 dl piskefløde, 1 skrællet æble i både og 1 skrællet pære i både. Det koges sammen. Skær brilen ud i gode skiver og læg dem ned i sovsen.

Servering: Spis det med kogte kartofler til.

Kilde: Søren Gericke

 

 

Birthe's Madside