Birthe's Madside

 

Kalvecocotte med urter
6 personer
  • 2 kg kalvebov

  • salt

  • peber

  • 1 kvist frisk rosmarin

  • 2 små laurbærblade

  • 1 bundt bredbladet persille

  • ½ dl olivenolie

  • 6 løg

  • 6 nye gulerødder

  • 6 forårsløg

  • 5 dl vand

  • 1 dessertske fransk dijonsennep

  • 1½ dl cremefraiche 38%

  • 1½ dl soave hvidvin

  • 50 g smør

  • 50 g mel

Skær hinder og sener ud af bovstykket med en skarp og spids kniv. Krydderurterne, der ikke skal snittes, fordeles på kødet og der drysses med salt og peber. Rul stegen sammen igen om krydderurterne. Brun den i en jerngryde i olivenolie og læg den over i en stor cocotte med låg. Rist løgene let, del gulerødder og forårsløg et par gange og læg grønsagerne ned til stegen. Kog gryden af med vandet og hæld det over.

Læg låg på og stil cocotte i ovnen ved 210 grader. Skru ned til 160 grader efter 15 minutter og lad retten stå yderligere 1½ time.

Bag smør og mel sammen og spæd med skyen fra stegen samt hvidvin. Lad saucen koge kraftigt igennem og tilsæt cremefraiche. Smag til med sennep. Fjern krydderurter, skær kødet i pæne skiver på skrå og server det med grønsager og saucen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside