Birthe's Madside

 

Kalvefond
  • 3 kg kalveben og -sener

  • 3 løg

  • 2 gulerødder

  • 1 persillerod eller pastinak

  • 2 spsk tomatpuré eller 6-8 modne tomater

  • 1 suppevisk (timian, laurbær, persille, porretop)

  • ½ hoved hvidløg

  • 10 sorte peberkorn

  • 1 tsk salt

Fordel tomatpuréen på benene og brum dem grundigt på begge sider i ovnen ved 175 grader. Del løgene på midten og brank dem ved at lægge skærefladerne mod bunden i den varme suppegryde. Knus hvidløget fint, skær de øvrige grøntsager i mindre stykker og kom begge dele i gryden sammen med ben (uden fedt) og krydderier.

Hæld koldt vand over og varm op til kogepunktet. Skum omhyggeligt og lad det hele koge ved svag varme uden låg i 4-5 timer.

Fedtet kan skummes af til at konservere den færdige fond med eller til at stege oksekød i!

Kog ind til et par liter god fond. Køl hurtigt ned og frys ind i passende portioner. (Fonden kan gemmes ca. 14 dage i køleskabet dækket af oksefedt).

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside