Birthe's Madside

 

Kalvekød med spidskål
4 personer
  • 2 løg skåret i ringe (ca. 200 g)

  • 5 fed pillede hvidløg

  • 2 spsk. smør eller olie

  • 500 g kalvesmåkød, evt. svinesmåkød i tern (ca. 3 x 3 cm)

  • salt og peber

  • 4 kviste timian

  • 4 spsk. mel

  • 1½ dl hvidvin eller æblemost

  • 6 dl vand

  • 1,2 kg nye kartofler

  • 1 groftsnittet spidskål (ca. 500-600 g) eller ½ sommer- eller savoykål

  • 1 kg friske ærter eller 250 g bælgede eller frosne

  • 1 bundt dild

  1. Svits løgringe og de pillede hvidløgsfed i fedtstoffet i en gryde. Svits kødet med. Krydr med salt og peber, tilsæt timian, og drys mel i. Tilsæt hvidvin eller æblemost og vand gradvis under omrøring . Lad retten få et kort opkog.

  2. Hæld det hele i et rummeligt ildfast fad med låg. Sæt det i ovnen ved 180 C i ½ time.

  3. Vask kartoflerne fri for jord, og bag dem i ovnen i et ildfast fad ved siden af kalvekødet i 30-40 min., til de er møre.

  4. Når kødet har stået i ovnen i ½ time, vendes det groftsnittede spidskål i. Sæt retten ind i ovnen igen, og lad den passe sig selv til kød og kål er mørt. Det varer ca. 20 minutter.

  5. Lige før serveringen tilsættes ærter og plukket dild. Smag til med salt og peber.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Livet er Fedt”, 1996
Af kok og ernærings- og husholdningsøkonom Katrine Klinken

 

Birthe's Madside