Birthe's Madside

 

Kalvelever med orientalsk marinade samt sauce af hindbæreddike og rosmarin
4 personer
  • 700 g kalvelever

  • 2 tsk rosmarin

  • 1 pose Santa Maria Orientalsk Marinade

  • lidt hvedemel

  • 1 dl hindbæreddike

  • 1 dl vand

  • 50 g smør

  • 5 cl olie til stegning

  • 2 små rødbeder

  • 2 tsk endivie (julesalat)

  • 1 bundt purløg

  • 1 citron

  • 1 dl olivenolie (til dressing)

  • salt

  • peber

Lav en salat af rå rødbeder, endivie i tynde strimler samt lange strimler purløg. Citronen skrælles med en tyndskræller og skæres i strimler, hvorefter de blancheres og blandes i marinade af olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Dressingen vendes op i salaten lige før serveringen. Kalveleveren marineres i orientalsk marinade i mindst 5 minutter og herefter vendes leveren i mel og steges i olie i 2-3 minutter på en varm pande. Leverstykkerne tages af panden og olien hældes fra. Hindbæreddike samt vand hældes på panden, tilsæt rosmarin og lad det koge ind til ⅓ mængde. Herefter røres små stykker smør i saucen, til den får en jævn konsistens. Kalveleveren anrettes med salat og sauce og eventuelt stegte eller bagte kartofler til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside