Birthe's Madside

 

Kalvepostej med sherry
8-10 personer
  • 300 g frosen kyllinglever

  • ½ dl sherry

  • 100 g kogt , røget skinke

  • ½ kg hakket kalvekød

  • 2 dl fløde

  • 1 æg

  • 1 tsk basilikum

  • 1 finthakket løg

  • 1 tsk salt

  • peber

Optø kyllingeleveren så meget, at du kan skær e den i mindre stykker. Kom kyllingeleveren i en skål og hæld sherryen over. Lad det trække 1-2 timer. Skær skinken i små terninger. Rør skinken, kalvekød, fløde, æg, basilikum, løg, salt og peber sammen i en skål. Rør kyllingeleveren i. Lad farsen hvile 1 time i køleskabet, inden den kommes i en form på ca. 1½ liter. Bag postejen i 50-60 minutter ved 160 grader. Afkøl postejen lidt, inden der lægges et let pres over, så bliver den mere skærefast. Skær den kolde postej i skiver og anret den på salatblade med små cornichoner og sherrytomater.

Tips: Kalvepostejen skal helst laves 1-2 dage før og opbevares i køleskab. Du kan fryse posetjen, men regn så med, at konsistensen bliver lidt fugtigere.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside