Birthe's Madside

 

Kalveschnitzler med citron

  • 4 skiver skært kalvekød

  • 1 dl citronsaft

  • 2 spsk hvedemel

  • 50 g smør

  • 2 spsk solsikkeolie til stegning

  • salt

  • peber

  • 1 spsk strimlet citronskal uden det hvide

  • 500 g champignoner

  • 50 g smør

  • 2 dl kaffefløde 13 %

  • meljævning af 2 spsk mel og 1 dl vand

Bank kødet let med håndråden og overhæld det med halvdelen af citronsaften. Lad det trække 10 minutter. Vend schnitzlerne i melet og brun dem i meget varmt fedtstof. Skru ned og lad dem småsimre i 3-4 minutter på hver side. Ko smørret og resten af citronsaften sammen i en gryde og kom de hele rensede champignoner i. Lad det simre 8 minutter under låg. Kom fløden over champignonerne, jævn med meljævning og smag til med salt og peber. Lad det småkoge i 2-3 minutter.

Anret kødet på et fad, drys med citronskallen og giv champignoner og nykogte kartofler til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside