Birthe's Madside

 

Kalv i hvidvin med grønsagspuré
Hovedret 12 personer
  • Grønsagspuré:
  • 1 1/4 kg kartofler i tern
  • 4 gulerødder i tern
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 1 selleri i tern
  • Vand
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 4 æg
  • 4 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Kalv i hvidvinsauce:
  • 24 tynde skiver kalveinderlår ca. 2½ kg
  • 12 skiverspegeskinke ca 200g
  • 100 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl piskefløde
  • 4 dl hvidvin
  • 2 dl oksebouillon
  • 1½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl friskhakket persille
  • 2 spsk revet citronskal
  • Tilbehør:
  • Grøn salat.

Bagetid for grønsagspuré: Ca. 35 min ved 200 °.

Grønsagspuré: Kom grønsagerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre i ca 15 min. Hæld vandet fra og damp grønsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggene et ad gangen. Rør pur‚en godt igennem. Smag til med salt og peber. Fordel grønsagspuréen i to smurte ovnfaste fade( ca 2 liter) og bag dem midt i ovnen.

Kalv i hvidvinssauce: Skær fedtkanten af spegeskinken. Læg en halv skive spegeskinke på hver skive kalvekød og fold dem sammen 1 gang. Luk med kødnåle. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun kalvekødet ad 5-6 gange. Tag kødet op og fjern kødnålene. Hold kødet varmt. Rør en jævning af hvedemel og lidt af piskefløden i en skål. Hæld hvidvin, bouillon og resten af piskefløden i gryden og varm saucen op. Tilsæt jævningen under piskning og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. Læg kalvestykkerne tilbage i saucen og kog dem ved svag varme i 2 min. Anret kødet i 2 dybe fade. Hæld lidt af saucen over og drys med persille og citronskal. Server resten af saucen i skåle ved siden af.

 

 

Birthe's Madside