Birthe's Madside

 

Kettys kalveroulade
6-8 personer
  • ca. 1½ kg kalvebryst

  • Fyld:

  • 375 g hakket flæskesmåkød

  • 50 g røget skinke

  • 2 spsk kogte ris

  • 3 spsk finthakket syltet agurk

  • lidt rasp

  • fløde

  • salt

  • paprika

  • rosmarin

Fjern ben, sener og hinder på kalvebrystet eller få slagteren til at gøre det. Rør fyldet sammen af hakket kød, skinke i terninger, ris, agurk, rasp og fløde og krydr med salt, paprika og rosmarin. Bred kødet ud, krydr med salt og fordel farsen på kødet. Rul kødet sammen om fyldet og sy med bomuldsgarn. Læg kødet på risten over bradepanden og brun det 15 minutter ved 250 grader. Hæld lidt kogende vand i bradepanden, dæmp varmen til 175 grader og lad kødet stege færdig 1½ timer. Si skyen ned i en gryde, bring den i kog, tilsæt lidt piskefløde og jævn sovsen let. Skær kødet i skiver og giv sovsen og kartofler eller kartoffelmos til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside