Birthe's Madside

 

Leverspyd med squashsalat
Indmad, salater, hovedretter, grill, grøntsager 4 personer
  • 300 g kalvelever
  • 150 g chalotteløg
  • Marinade:
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk friskhakket persille
  • 3 spsk friskhakket purløg
  • Squashsalat:
  • 500 g squash i tændstiktynde strimler
  • 1 spsk groft salt
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • 3 spsk friskklippet karse
  • Friskkværnet peber
  • Grillspyd:
  • 225 g cherrytomater
  • 125 g grøn peberfrugt skåret i 8 stykker
  • 8 grillspyd
  • Tilbehør:
  • Groft brød

Grill: Ca. 4 min på hver side (8 min ialt)

Fjern hinderne fra leveren. Skyl og tør den godt. Skær den i 16 stykker. Læg lever og chalotteløg i en skål.

Marinade: Pisk hvidvinseddike sammen med salt og peber. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille og purløg. Hæld marinaden over lever og løg. Stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Vend leveren efter ca. ½ time.

Squashsalat: Kom squash og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Skyl squashen i flere hold vand og tryk væden af i fx. køkkenrulle. Rør yoghurt med karse og smag til med peber. Læg squashen i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld yoghurten heri.

Grillspyd: Fordel lever, løg, cherrytomater og peberfrugt på 8 grillspyd. Pensl med resten af marinaden. Grill spydene øverst i ovnen.

Tip: Grill spydene på havegrill, ca. 3 min på hver side (6 min i alt)

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside