Birthe's Madside

 

Nøddepaneret schnitzel med paprikasauce
4 personer

Tid: Ca. 30 minutter

  • 4 kalveschnitzler á 180 g

  • salt

  • peber

  • Panering:

  • sammenpisket æg

  • 100 g hasselnøddekerner

  • ca. 200 g rasp

  • smør og olie til stegning

  • Sauce:

  • 500 g bacon i tern

  • 1 spsk smør

  • 1 finthakket løg

  • 1-2 tsk tomatpuré

  • 1 spsk mel

  • 4 dl bouillon

  • 1 spsk sød paprika (edelsûss)

  • 1 dl piskefløde

  • Tilbehør:

  • 4 skiver citron

  • hakket persille

  • paprika

  • haricots verts

  • små hele kogte kartofler stegt i smør

Start med saucen. Kom smørret i en gryde og svits bacon og løg til løget er gennemsigtigt. Rør puré og mel i og bag op med bouillon. Tilsæt paprika og lad saucen koge svagt i 10 minutter. Kom fløde i og smag til. Nødderne males til med og blandes med raspen. Bank schnitzlerne let, drys med salt og peber, og vend dem først i æg, derefter i nøddeblandingen. Steg på en pande i brusende fedtstof, ca. 2 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen. Citronskiverne dyppes i paprika på den ene halvdel og hakket persille på den anden. Server schnitzlerne med paprikasauce, citronskiver, haricots verts og stegte kartofler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside