Birthe's Madside

 

Nyrer i sennepssovs
4-6 personer

Kalvenyrer skal gerne bestilles et par dage i forvejen hos slagteren eller i supermarkedet. Nyrerne er delt i 16-26 lapper. Kalvenyrerne er lyserøde og indkapslet i fedt, hvorimod oksenyre er mørkt rødbrune og har en ram smag. Kalvenyrer har 1,6 g fedt pr. 100 g råt kød.

  • 2 kalvenyrer

  • 2 skalotteløg

  • 25 g smør

  • groft salt og peber

  • 2 spsk hvedemel

  • 2 dl fløde 13%

  • 2 dl bouillon

  • 1 spsk hele gule sennepskorn

  • 1 tsk sennep

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 tsk citron

  • 1 bdt persille

Skyl nyrerne grundigt og fjern hinder, fedt mv. Skær nyrerne i ½ cm tykke skiver. Brun stykkerne i smør. Drys salt og peber over. Læg dem til afdrypning i en sigte. Rens og skær skalotteløgene i terninger. Sauter løgterningerne i gyldent smør uden at de tager farve. Hæld fløden, stegeskyen, bouillonen og de hele sennepskorn i gryden til løgene. Lad det koge lidt ind. Smag saucen til med sennep og citron. Drys nyrerne med melet. Kom dem i saucen og varm det godt igennem uden at lade det koge.

Tip: Nyrerne kan flamberes i lidt cognac efter bruningen.

Server nyrerne drysset med hakket persille samt med kartoffelmos og kogte porrer.

 

 

Birthe's Madside