Birthe's Madside

 

Osso buco 4
4 personer
  • 4 skiver kalveskank, ca. 3 cm tykke, helst med marv

  • 1 gulerod

  • ca. ¼ selleri

  • 1 løg

  • smør til stegning

  • salt

  • peber

  • 3-4 spsk mel

  • 1 dåse knuste tomater

  • 1 spsk tomatpuré

  • 6 dl bouillon

  • 1 dl hvidvin

  • lidt rosmarin

  • 1 fed hvidløg

  • 2 spsk revet citronskal

  • klippet persille

  • Serveres med:

  • båndspaghetti eller kartoffelmos

Kødskiverne klippes i kanten, vendes i mel med salt og peber, brunes i smør på en stegepande. Kommes i en gryde med grønsagerne i småstykker. Alt det øvrige tilsættes, og det hele småkoger under låg, til kødet er meget mørt, i godt 2 timer. Skyen kan tilsættes lidt mere vin og evt. flere krydderier, smag den godt til. Jævnes en anelse og serveres med kartoffelmos eller båndspaghetti. Kartoffelmos smager ekstra godt, hvid de koger halvt kartofler og halvt gulerødder, blender begge dele og pisker mosen med smør og kaffefløde. Smages til med salt og peber. Serveres med klippet persille.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside