Birthe's Madside

 

Sauterede brisselschnitzler
4-6 personer

Brislen er på størrelse med en knytnæve. Den er en langstrakt og lyserød kirtel, der sidder tæt bag brystbenets øverste del. Den findes kun hos de unge dyr. Brisler har 2 g fedt pr 100 g råt kød.

  • ½ - ¾ kg kalvebrisler

  • Kogning:

  • ca. 3 dl vand

  • ca. 3 dl tør hvidvin

  • 2 skalotteløg

  • 1 kvist timian

  • 1 kvist løvstikke

  • 1 kvist persille

  • 1 tsk salt

  • 3-4 hvide peberkorn

  • Sautering:

  • 20 g smør

  • groft salt og peber

  • Sauce:

  • 3 dl brisselsuppe

  • 30 g smør

  • 3 spsk hvedemel

  • 2 æggeblommer

  • hvid peber

  • groft salt

  • lidt citronsaft

Læg brislerne i koldt vand en times tid. Kog brislerne i ca. 10 minutter i vand med ovennævnte ingredienser til kogning. Tag brislerne op af suppen, fjern hinderne og køl af under let pres. Si suppen, mål 3 dl suppe fra til sauce. Skær brislerne i skiver på ca. 1 cm. Sauter skiverne i smør på en pande. Kog panden af og brug skyen til saucen.

Tilbered en lys sauce ved at jævne med smør og mel, der er rørt til en smørbolle. Spæd mere suppe til så saucen får den rette konsistens. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft.

 

 

Birthe's Madside