Birthe's Madside

 

Sommer gullasch
6-8 personer
  • 1 kg skært oksekød

  • 3 store løg

  • ca. 100 g smør

  • ca. 2 dl bouillon eller vand

  • salt

  • peber

  • 1 stor tsk mild paprika

  • 1 glas sherry elle hvidvin

  • saft af ½ citron

  • 2 dl piskefløde

Skær kødet i terninger . Pil løgene og snit den fint. Smelt fedtstoffet gyldent og svits løgene heri. Tilsæt kødet og lad det svitse med. Hæld bouillon eller vand ved og krydr med salt, peber og paprika. Læg låg på og lad kødet stege mørt 45-60 minutter. Smag til med sherry eller hvidvin og tilsæt citronsaft og fløde. Lad retten simre yderligere ca. 10 minutter. Drys friskhakket persille over retten og giv kartofler til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside