Birthe's Madside

 

Sprængt kalvetunge med grønsager og stærk sauce

Tid: ca. 1½ time

  • 1 kalvetunge

  • Tilbehør:

  • gulerødder

  • broccoli

  • sukkerærter

  • kartofler

  • Sauce:

  • 1 tsk dijonsennep

  • 1 spsk sød chilisauce

  • 1 dl portvin

  • ½ tsk rosa peberkorn

  • vand

  • majsstivelse

Skyl tungen i koldt vand og sæt den over i en gryde med koldt vand. Kog op og skum og lad tungen koge mør ved svag varme i 1¼ -1½ time. Bland sennep, chilisauce, portvin og peberkorn i en gryde og varm op. Rør ca. ½ tsk majsstivelse ud i ½ dl vand og jævn saucen. Den skal ikke være særlig tyk. Afkøl. Rens grønsager og kog dem let. Spul den møre tunge med koldt vand, flå den og skær den i skiver.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside