Birthe's Madside

 

Sprængt kalvetunge med skyrnet smør
4 personer

Kalvetunge ligner oksetunge, men er lidt lysere.

  • 1 sprængt kalvetunge, ca. 1-1½ kg

  • Kogning:

  • 1 lille gulerod

  • 1 løg

  • 1 porre

  • 1 kvist timian

  • 1 laurbærblad

  • lidt sort peberkorn

  • Skyrnet smør:

  • saften af en citron

  • tilsvarende mængde vand

  • 125 g smør

  • salt og peber

Kalvetungen sættes over i en gryde med koldt vand, så det dækker, og koges op. Der skummes grundigt, og tungen koger videre i ca. 1½ time til den er helt mør - mærk efter ved at stikke i den med gaffel. Tag gryden af varmen og tag tungen op. Den tykke hud flås af, og tungebenet ved roden tages ud. Læg derefter tungen tilbage i kogevandet og lad den ligge og trække.

Server med skyrnet smør, Stegte hvide asparges og marinerede nye rødbeder.

 

 

Birthe's Madside