Birthe's Madside

 

Stegt kalvelever
4 personer
  • 4 skiver kalvelever, 175 g pr stk. ca. 2 cm tykke

  • mel til pudring

  • ¼ liter piskefløde

  • 3 skalotteløg

  • 1 dl sherry-vinaigre

  • 1 lille bdt estragon (fransk)

  • olivenolie til stegning

  • salt

  • peber

Leverskiverne pudres med mel og krydres med salt og peber. På en pande steges skiverne svagt rosa i olivenolie over svag varme - 5 min på hver side. Leverskiverne tages af panden og stilles tildækket, og i den samme olie sauteres de finthakkede skalotteløg. Når løgene er sauterede, kommes vinaigren på, og der koges ind, til denne er næsten helt fordampet. Så hældes piskefløden på, og der koges ind til passende saucekonsistens. Estragon hakkes fint og kommes i saucen.

Ved servering anrettes leverskiverne på et fad og saucen hældes over. Serveres med Glacerede gulerødder og kartofler.

 

 

Birthe's Madside