Birthe's Madside

 

Appelsinpinde
  • skal af 3 vaskede appelsiner

  •  

  • Sukkerlage:

  • 1½ dl vand

  • 75 g sukker

  •  

  • Pynt:

  • overtrækschokolade

Skær ca. halvdelen af den hvide hinde af appelsinskalllerne- skær ikke det hele af. Så bliver skallerne for tynde og er svære at håndtere. Kog skallerne i ca. ½ time i vand og hæld dem til afdrypning i en sigte. Skær skallerne i strimler. Kog vand og sukker sammen i en gryde og kog strimlerne heri i 20 minutter. De kan opbevare appelsinskallerne i sukkerlagen i køleskab i 2-3 uger. Inden strimlerne skal overtrækkes med chokolade, lægges de til afdrypning på et stykke køkkenrulle et par timer og dyppes så i chokoladen. Appelsinstrimler smager også dejligt i desserter og blandet med chokolade.

Kilde: Birthes Madside

 

 

Birthe's Madside