Birthe's Madside

 

Daim
Ca. 40 stk.
  • 100 g mandler

  • 100 g smør

  • 225 g sukker

  • ½ dl sirup

  • 150 g flødechokolade med hakkede nødder

Smut og hak mandlerne meget fint, evt. i en blender eller foodprocessor. Bland smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde og kog det i 10-15 minutter, til blandingen er lidt mere end gyldenbrun. (har de et termometer, skal det vise ca. 150 grader). Tilsæt mandlerne og kog det yderligere i 3-5 minutter. Fold en kant hele vejen rundt på et stykke bagepapir, så det måler ca. 20 x 20 cm. Hæld den varme karamelblanding ud i formen. Afkøl det, til det er godt og vel halvstift og skær det i aflange stykker med en skarp kniv. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn. Pensl et pænt tykt lag på hvert stykke. Opbevar konfekten koldt.

Kilde: Birthes Madside

 

 

Birthe's Madside