Birthe's Madside

 

Gulerodsbrød 2
Ca. 80 stk.
  • 1 kg skrællede gulerødder

  • 1 kg sukker

  • 1 spsk citronsyre

  • reven skal og saft af 2 citroner

  • 12 blade husblas

De Skrællede gulerødder skæres i mindre stykker og koges i så meget vand, at det lige dækker. Kog dem i 20 minutter. Gulerødderne moses til en fin mos. Kom mosen tilbage i gryden, tilsæt sukkeret og bring det i kog. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Vrid vandet fra og kom husblasen ned i gulerodsmassen. Lad det koge for svag blus 1 time, mens der røres af og til. Tag gryden af ilden og tilsæt citronskal og –saft, der røres sammen med citronsyren. Massen bredes ud i en bradepande belagt med bagepapir. Lad nu gulerodsmassen tørre i 4 uger på et tørt og køligt sted. Skæres  så i halvmåner, der rystes i perlesukker.

Kilde: Anette Lauesen-Jørgensen, Rødekro

 

 

Birthe's Madside