Birthe's Madside

 

Hård nougat med sesamfrø
Ca. 25-30 stk.
  • 200 g sukker

  • 50 g hakkede mandler eller nøddekerner

  • ½ dl sesamfrø

Sukkeret smeltes på en tør pande, og når det begynder at blive lidt gyldenbrunt, tager de panden fra varmen og rører rundt med en gaffel, eftervarmen er ofte tilstrækkelig, så blander de heri de hakkede nødder samt sesamfrø, og det hele røres sammen, så alt bliver gyldentbrunt i sukkeret. Hældes derefter ud på en bageplade, der er fedtet ind i lidt olie, og når massen begynder at stivne, bankes den lidt flad med en paletkniv og skæres i mindre stykker, firkanter eller tilfældige brud, Så snart det hele er koldt, skal det i tætsluttende dåse eller glas, da konfekten hurtig vil suge fugtighed og blive blød.

Kilde: Birthes Madside

 

 

Birthe's Madside