Birthe's Madside

 

Kongelig hård nougat overtrukket med chokolade
Ca. 60 stk.
  • 100 g mandler

  • 400 g sukker

  • 1 knivspids salt

  • ½ tsk bagepulver

  • Til overtræk:

  • 150 g smeltet chokolade

Mandlerne aftørres og hakkes, ikke for fint. Sukkeret og en smule salt blandes, hældes i en tør stegepande og smeltes for svag varme, og når det begynder at smelte og bliver lysebrunt, tilsættes mandler og bagepulver, og det hele blandes godt. Hældes ud på olieret bageplade, klappes ud med en bredbladet kniv, der er let indfedtet, og afsvaler kun et lille øjeblik, til de nemt med en kniv kan skære nougatmassen ud i passende stykker. Når de er gennemkolde, dyppes de i den smeltede chokolade og drypper af på bagepapir. Opbevares sprøde og meget lækre i en dåse eller glas.

Kilde: Birthes Madside

 

 

Birthe's Madside