Birthe's Madside

 

Nougatterninger
Ca. 35 stk.
  • 1½ dl piskefløde

  • 100g sukker

  • 35 g mørk farin

  • 1 spsk honning

  • 1 spsk smør

  • revet skal af 1 vasket citron

  • 50 g blød nougat

I en tykbundet gryde blander de fløde, sukker, mørk farin og honning, og dette koger for jævn varme, men skal boblekoge, og de skal røre ofte. Så tager de kugleprøven, og når de kan trille den lille tsske til en kugle, tager de gryden fra varmen og rører den fintrevne citronskal, smør og den bløde nougat i skiver ned i den varme masse, og det hele smelter sammen og hældes i en form, evt. lavet af dobbelt foliepapir, ca. 25 x 30 cm, og med lidt høje kanter på 3 cm. Heri stivner massen, og den skæres i terninger. De får ca. 35, og de smager dejligt.

Kilde: Birthes Madside

 

 

Birthe's Madside