Birthe's Madside

 

Forret med aubergine
Forretter, auberginer, mikroovn 4 personer
  • 1 aubergine (650g)
  • 2 spsk fintrevet rødløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (70g)
  • 1 bæger salatyoghurt (250ml)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 dl fintstrimlet icebergsalat (75g)
  • ½ l groftrevet hovedsalat (50g)
  • 1 forårsløg i tynde strimler (25g)
  • 12 sorte oliven
  • Pynt:
  • agurk i tynde stave
  • Tilbehør:
  • ristet rugbrød.

Bagetid: Ca. 55 min. ved 200°

Microbølgovn: Ca. 10 min. ved fuld effekt.

Del auberginen på langs og prik kødsiderne med en gaffel. Læg dem med kødsiden nedad, på en plade med bagepapir. Bag auberginen midt i ovnen. Pil skindet af og hak auberginekødet meget fint. Rør det sammen med rødløg og tomatpuré. Vend salatyoghurten i og smag til med salt og peber. Stil aubeginepuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen: Anret grønsager og oliven på portionstallerkner sammen med lidt af auberginepuréen. Server resten i en skål ved siden af.

Tips: Auberginepuréen kan også servers til stegt feta

Kilde: Karolines Køkken 4

 

 

Birthe's Madside