Birthe's Madside

 

Kartofler med hvidløg og purløg (i mikroovn)
Billigmad, grøntsager, mikrobølge, tilbehør
  • 600 g kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 10 g smør
  • ½ dl mælk
  • 1 knivspids muskatblomme
  • 2 spsk klippet purløg
  • salt
  • peber

Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger. Vask dem og tør dem. Pil hvidløget og skær det i strimler. Læg kartoflerne og hvidløgsstrimlerne i en gryde med en klat smør, dæk til og sæt det i ovnen på fuld effekt i 4 - 5½ min. afhængig af effekt og størrelse. Omrøres et par gange. Tilsæt derefter mælk, salt, peber og muskat. Dæk til og sæt i ovnen igen i 3 - 4 min. omrøres.

Pynt kartoflerne med klippet purløg lige inden serveringen.

Kogetiden kan variere afhængigt af kartoflernes varietet og kvalitet. Prøv om de er møre og forlæng tiden om nødvendigt.

Hvidløget kan udskiftes med løg og purløget med persille.

Denne opskrift kan også laves i et bruningsfad, så kartoflerne bliver gyldne. I så fald udelades mælken.

Kilde: Mikrobølger - nem og hurtig madlavning af Christine & Bernard Charretton.

Udgivet af Moulinex.

 

 

Birthe's Madside