Birthe's Madside

 

Mortens Kaffekage
Bagværk, Mikrobølge
  • 2 æg
  • 1½ dl mælk
  • 225 g sukker
  • 150 g smør/margaine
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanille
  • 2 spsk kakao
  • Snask:
  • 250 g flormelis
  • 100 g margaine
  • 1 tsk vanille
  • 4 spsk kakao
  • 12 spsk stærk kaffe
  • 200 g kokosmel

Denne kage kan både laves i microovn og i alm. ovn. Microovnens effekt er på 900 wat (microeffekt). OBS Til microovn vil ½ portion ofte være mere passende!!! (TIDERNE ER ANGIVET TIL DENNE EFFEKT)

Dej: Sukker og æg piskes hvidt. Smør smeltes (30 sek fuld effekt). Kom smør og mælk i. De øvrige ingridienser sies i. Bages 20 min. ved 225 C i smurt form eller fuld effekt i 6 min. i form foret med bagepapir. Lad hvile i 5 min. i formen og lad køle på rist. Bland alle ingridienser til snaksket og fordel dette over kagen mens det er varmt.

Kilde: Morten Andersen, 10 Oct 93

 

 

Birthe's Madside