Birthe's Madside

 

Paella
Meats, Mikrobølge - Personer: 4
  • 4 spsk olivenolie
  • 6 kyllingeunderlår
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 lille blæksprutte i skiver tiarmet
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 225 g hakket flåede tomater
  • 375 g løse ris
  • 1 tsk paprika
  • 3/4 dl tør hvidvin
  • ½ tsk safran udblødt i 6 dl. kogende hønsebouillon
  • evt. 12 blåmuslinger i skal
  • 175 g rød peber fra dåse, afdryppet og skåret i strimler
  • 100 g rejer med skal
  • 100 g frosne ærter
  • Pynt:
  • 1t. friskhkt. persille

Forvarm et stort bruningsfad i 7min. på højste effekt, eller efter fabrikantens brugsanvisning. Kom kyllinglårene og halvdelen af olien i fadet og steg i 5min. på højste effekt. Fydt dem 2 gange under tilberedningen. Kom resten af olien i et halvdybt fad, tilsæt hvidløg og blæksprutte og svits 4 min. på højste effekt. Tilsæt peberfrugt og tomater og kog 4min. på højste effekt. Tilsæt kylling, ris, paprika og vin og kog 3min. på højste effekt. Tilsæt bouillon med safran og evt. muslinger samt rød peber. Kog under låg (el. mikrobølgefilm) i 15min. på højste effekt. Tilsæt rejer og ærter. Kog under låg i 5min. på højste effekt. Pynt retten og server.

Kilde: Christian Phillip, 30 Jan 94

 

 

Birthe's Madside