Birthe's Madside

 

Gele sylte
8 personer - Hovedret
  • 1½ kg nakkekam
  • 10 kryddernelliker
  • 5 hele allehånde
  • 1 tsk hel sort peber
  • 4 laurbærblade
  • 1 krydderbuket af persille
  • 2 kviste timian
  • 1 kviste rosmarin
  • eddike efter smag
  • husblas

Kødet skæres i tern på ca. 1-2 cm og sættes over i koldt vand til det dækker. Efter det er kogt op, skummes omhyggeligt og tilsættes krydderierne og krydderbuket samt 1 spsk eddike (vent med salt). Lad det simre under låg til kødet er meget mørt (ca. 1½ time). Kødet tages op med hulske og lægges i en eller flere skåle. Suppen sies og koges lidt ind. Smages til med salt og lidt mere eddike og måles af. Husblas blødes op i koldt vand, og piskes i den varme suppe - ca. 1 blad pr. deciliter suppe. Suppen hældes over kødet, der tildækkes og stilles i køleskab mindst 5-6 timer. Dyp skålen i varmt vand, hvis sylten skal vendes ud på et fad. Der bør absolut serveres rødbeder til sylten.

 

 

Birthe's Madside