Birthe's Madside

 

Hjemmesmeltet krydderfedt
Tilbehør
  • 3 forme … 250 g
  • ½ kg spæk uden svær
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 løg
  • 250 g ukrydret svinefedt
  • 1 syrligt æble
  • lidt frisk eller tørret timian

*Smelter man blot spæk eller flomme, risikerer man at fedtet bliver lidt grynet. Følgende er lidt mere omstændigt, men fedtet bliver fint smørbart. Løg og æbler bruges kun som krydderi. *

Skær spækket i små terninger. Varm olie i en sauterpande eller bred gryde og tilsæt spækterningerne. Lad det småstege i 15-20 min. under jævnlig omrøring, så det ikke steger sammen i en stor kage. Tag fedtegreverne op med en hulske når de er let brune og drys dem med 1 tsk salt. Skær løget i både og kom dem i gryden med det rene fedt og resten af saltet. Bland det godt og tilsæt timian og æbler skåret i både. Lad æblerne mørne i fedtet ca. 5 min. under omrøring. Tag løg, æbler og timian op. Hæld fedtet i skåle eller aluforme. Stil i køleskabet til det er halvstift og rør først nu greverne i (ellers falder de til bunds). Lad fedtet stå mindst 12 timer inden brug.

Kilde: Jyllands Posten

 

 

Birthe's Madside