Birthe's Madside

 

Sprængt sylte
4 personer - Frokost
  • 500 g letsprængt kogeflæsk
  • 2 letsprængte svineskanke
  • 2 letsprængte svinetunger
  • vand
  • 1 bnt. persille
  • 2 kviste timian
  • 2 laurbærblade
  • 5 peberkorn
  • 5 hele allehånde
  • 3 løg

Læg flæsk, skanker og tunger i en gryde, hæld så meget vand ved, at det dækker kødet. Kog op og skum omhyggeligt. Kom persille, timian, laurbærblade, peber, allehånde og løg i og kog under låg i ca 2 timer til kødet er mørt. Tag kødet op og skær det i små terninger. Kog suppen ind imens.

Læg kødet lagvis med kryderiblandingen i en skål. Hæld så meget suppe over, så det lige præsist dækker kødet. Sæt sylten til afkøling. Vend sylten ud på et fad, og den er klar til servering.

Kan serveres med; groft brød, sennep og syltede rødbeder.

 

 

Birthe's Madside