Birthe's Madside

 

Stenbider i lage
4 personer - Fisk, hovedret, forret, smørrebrød
  • 1 stenbider
  • 1 l vamd
  • ½ dl kryddereddike
  • 2 spsk groft salt
  • 6 hele peberkorn
  • 3 laurbærbalade

Få fiskehandleren til at flå stenbideren.

Skær den i ca. 3 cm. Tykke skiver. Bland vand, eddike, salt, peberkorn og laurbærblade i en gryde. Læg fiskesytkkerne i. Varm langsomt blandningen op til kogepunktet. Skum omhyggeligt lagen, så den forbliver klar.

Lad fisken koge sagte i 5 til 7 min. Tag herefter fiskestykkerne op med en hulske og læg den i en skål.

Si evt. fiskelagen gennem et klæde ned i skålen. Lad fisken blive kold. Og server med groft rugbrød til.

Kilde: Kim Lykkegaard

 

 

Birthe's Madside