Birthe's Madside

 

Cannelloni med ricottaost, spinat og basilikum
Hovedret, Pasta, Italiensk - Personer: 4
  • 8 Friske lasagneplader (350g)
  • 500 g Ricottaost
  • 1 kg Frisk spinat
  • 1 Bundt frisk basilikum
  • Salt og peber
  • Bechamelsauce:
  • 2 spsk Smør
  • 2 spsk Mel
  • 5 dl Mælk
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Endvidere:
  • 100 g revet Picorinoost eller Emmentalerost

Skyl og rens spinaten grundigt. Blanchér den 1 minut i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og afkøl spinaten i iskoldt vand. Hæld vandet fra, og pres så meget væde fra spinaten som muligt. Stil til side. Forkog lasagnepladerne i 2 min. i letsaltet vand tilsat olie, og læg dem enkeltvis til afdrypning på et viskestykke. Fordel Ricottaost, spinat og basilikum på pladerne på den korte led. Drys med krydderier, og rul pladerne om fyldet. Læg cannellonirullerne i et smurt ildfast fad eller på ildfaste tallerkner. Tilbered bechamelsaucen ved at smelte smørret, uden at det tager farve. Rør melet i, og spæd med kogende mælk. Kog op ind imellem, og smag til med krydderier. Fordel saucen over rullerne, drys med revet ost, og gratinér i en forvarmet ovn på 210° i 20 min., til retten er gennemvarm og gylden.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside