Birthe's Madside

 

Genoa makrel med pasta
Pasta, middagsret 4 personer
  • 400 g tagliatelle
  • ½ portion tomatsauce
  • 1 makrel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 2 skalotteløg
  • 3 spsk hvidvin
  • 3 champignon /anden svampeart
  • 3 ansjos/sardelfileter
  • Salt - friskkværnet peber

Skær makrellen i fileter, skyl den og dup den tør. Hak løgene og svits dem i en kasserolle med olie og smør. Tilsæt hvidvinen, når de er blanke sammen med de rengjorte svampe, hakkede ansjoser, salt og peber. Rør rundt til ansjoserne i løbet af et kvarters tid helt er optaget i saucen. Læg makrel-fileterne på en pande, hæld tomatsaucen ~ ( se opskrift lyn-tomatsauce ) over og lad fisken simre at kvarters tid, til den er klar. Kog pastaen med en tsk salt. Dræn den, når den er al dente og bland den med saucen fra kasserollen. Servér den portionsvis i frovarmede dybe tallerkner. Top med makrel og toatsauce.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 21-01-1996.

 

 

Birthe's Madside