Birthe's Madside

 

Gratineret makaroni
Græsk, pasta, hovedret 4 personer
  • 2½ l vand
  • 1 tsk salt
  • 250 g makaroni
  • 1 løg
  • 2 tomater
  • ½ kop olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • ½ kop vand
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • Salt
  • Peber
  • Til sovsen:
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk mel (strøgne)
  • ½ l mælk
  • 3 æg
  • Salt
  • Reven muskatnød

Bring vandet i kog med salt, kom makaronien i og lad den koge i ca. 8 minutter. Hæld makaronien i en sigte og brus den over med varmt vand og lad den dryppe af.

Pil løget og hak det fint. Hælt tomaterne over med kogende vand, flå dem og hak dem fint. Varm olien op i en gryde og lad det hakkede løg brune let heri. Det hakkede kød kommes ved og brunes let, hvorefter de hakkede tomater tilsættes. Tomatpureen røres op med ½ kop vand og kommes i gryden sammen med lidt salt og peber. Det hele sættes til at snurre under svag varme i 30 minutter. Herefter tages gryden af ilden, og kødblandingen blandes med makaronien og halvdelen af Parmesanosten.

Smørret til saucen kommes i en kasserolle og smeltes, melet røres i, lad det varme godt igennem under stadig omrøring og tilsæt så mælken lidt efter lidt under stadig omrøring og over svag varme, til sovsen bliver flødeagtig. Tag sovsen af varmen. Pisk æggene med salt og lidt reven muskatnød, rør æggeblandingen i sovsen og lad det hele koge langsomt op. Bland resten af osten i sovsen.

Et ovnfastfad drysses med rasp, makaroni-kød-blandingen hældes i fadet og ostesovsen fordeles over blandingen.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 30 minutter, til retten har fået en lækker gyldenbrun skorpe. Lad gratinen afkøle lidt og skær den ud i passende firkanter.

Kilde: Kim Lykkegaard 06-05-1997

 

 

Birthe's Madside